Favoritele anului 2016

fa2016.jpg2016 a fost un an lung, greu si obositor, dar, tragand linie, a fost un an bun. Foarte bun, chiar- am reusit sa fac ceea ce imi propusesem de mult, mi-am atins obiectivul cel mai important si asta este tot ce conteaza. 2016 imi va ramane pentru totdeauna in suflet drept anul in care multe lucruri minunate s-au intamplat. Nu imi doresc altceva decat ca 2017 sa fie cel putin la fel de fericit, sa am in continuare oameni frumosi alaturi de mine si… sa descopar cat mai multe cosmetice faine, of course, ca doar despre asta vorbim noi aici! Ca tot am ajuns la acest subiect, ce ai zice daca am discuta putin despre treburile faine care mi-au trecut prin maini in aceste ultime 12 luni?

 

 

face.jpg

Cleanser-ul de la Bioderma l-am folosit mult si m-am inteles foarte bine bine cu el, se gaseste la un pret bun (varianta de 100 de ml este in jur de 10 lei) pentru ceea ce ofera.

Colorstay-ul e tatal lor. Folosesc altceva acum, dar la el ma  voi intoarce negresit, caci este cel mai bun fond de ten pe care l-am incercat: acopera bine, lasa un finish placut si rezista super. It’s a winner!

Toate gagicile de afara vorbesc despre Age Rewind de parca ar fi gasit Sfantul Graal. Nu pot sa le contrazic, dovada faptul ca este inclus aici. La noi se gaseste cam greu, dar daca iti doresti un concealer care te face sa pari odihnita si fresh chiar si atunci cand ai dormit 4 ore, se merita un drum pana la Promenada.

Nu trisez daca includ pudra de la MUFE: cu toate ca este un produs scump, varianta travel size este relativ okay- undeva pe la 50 de lei. Tare misto e pudra asta, e catifelata si fixeaza fara a incarca tenul, ai nevoie de o cantitate mica de produs, asa ca si varianta mica iti va ajunge suficient de mult.

eyes.jpg

Desi imi place look-ul final, urasc sa ma dau cu tus. Creionul de la Melkior m-a scapat de bataia aceasta de cap. Este atat de cremos si pigmentat incat am si uitat de eyeliner-ul lichid, inlocuindu-l cu acest dermatograf.

O mare iubire a anului 2016 a fost eyeshadow stick-ul de la Kiko despre care v-am vorbit mai mult aici. La el apelez atunci cand vreau un look de efect, dar rapid de realizat: il aplic pe pleoapa mobila, il intind cu o pensula sau cu degetul, apoi blenduiesc bine marginile cu ajutorul unu fard mat maro and I am ready to go!

Mi-am cumparat pensula de la Ebelin impulsiv, cred ca nu gasisem ceva ce cautam si ma enervasem. I-au cazut multi peri la inceput, m-am suparat putin, dar se pare ca grijile nu mi-au fost fondate, pentru ca nu a mai naparlit deloc si am folosit-o cu mult drag la fiecare machiaj.

Nu este un produs descoperit in 2016, dar mascara The Rocket de la Maybelline mi-a fost un aliat de seama si isi merita nominalizarea. Ramane unul dintre rimelurile mele preferate all time.

Premiul de onoare il primeste paleta Naked de la Urban Decay. Stateam si ma gandeam ce nuante as alege daca mi-as crea propria paleta de farduri, si in proportie de 90% ar semana cu aceasta. Merita investitia, in special pentru ca vine cu 4 mostre de primer (foarte spornice) si cu o pensula calitativa.

O alternativa foarte buna sunt fardurile Melkior, mai ales ca mereu sunt promotii atractive pe site. Nuantele mele preferate sunt Old Brick (un maro cald, mat, cu cea mai faina textura pe care mi-a fost dat sa o simt si totodata cel mai pigmentat fard mat din cate am folosit), Camee Rose (o culoare foarte speciala, un roz duochrome) si Whisper White (primul fard incercat de mine, fara de care nu am putut pleca din magazin- imi place sa il folosesc in coltul intern, pentru a ilumina).

eyebrows.jpg

Pana acum mi-am conturat sprancenele cu un fard, dar am inceput sa simt nevoia de ceva mai mult. Produsele care mi-au placut cel mai mult in acest sens sunt Brow satin de la Maybelline, un creion mecanic, cu varful suficient de subtire, nici prea moale, nici prea tare.

Daca ar fi sa aleg un singur produs pentru sprancene, as alege Make me brow de la essence. De fapt, in majoritatea timpului il folosesc doar pe el si sunt multumita: ofera culoare, aranjeaza firele rebele si intregeste look-ul. Am vazut ca are si ceva fibre prin el, care nu stiu sa iti spun cum lucreaza, dar sunt acolo.

lips.jpg

In 2016 am luat-o razna cu rujurile, mi s-au aprins calcaiele mai rau ca niciodata. Si cum este important ce aplicam inainte si ingrijirea pe care le-o oferim, balsamul de buze de la Melkior mi-a fost cel mai bun aliat si trebuie mentionat.

Tot de la Melkior am si cateva rujuri preferate. Imi place mult textura lor, sunt foarte rezistente, dar nu usuca si nu se simt ciudat pe buze. Gasesti aici un review pentru ele. De atunci am mai intrat in posesia unei noi nuante, Honey, un rosu cald foarte frumos. Te sfatuiesc ca in cazul in care iti doresti sa cumperi direct de pe site, sa cauti swatch-urile nuantelor, pentru ca nu seamana deloc cu ceea ce e online.

Mi-am luat cream lip stain-ul de la Sephora chiar de ziua mea, ca un cadou de la mine pentru mine. A fost o achizitie cam nesabuita, in conditiile in care mai am unul despre care inca nu sunt sigura daca imi place sau nu. Nuanta aceasta-05- o iubesc! Fiind apropiata de culoarea buzelor, nu se vede daca mai mananc din ruj (well, shit happens) si ma pot bucura de efectul sau muuult timp. Este o culoare mata, dar are ceva sclipici in el, detaliul care ii ofera acel je ne sais quoi.

Daca vorbim de gloss-uri, preferatul meu ramane L’oreal L’extraordinaire in Molto Mauve, acel ‘your lips but better’. Este putin lipicios, intr-adevar, dar mie imi place efectul sau si faptul ca, pentru un luciu de buze, este pigmentat si suficient de rezistent.

Daca vrei sa vezi swatch-uri cu majoritatea rujurilor de mai sus, te invit sa citesti articolul despre colectia mea de rujuri.

nails.jpg

Oje am destule, nu ma pot plange, dar brandurile mele preferate sunt Melkior si Kiko- de la ei am folosit cele mai bune lacuri de unghii. Nu o sa numesc nuante, pentru ca aici este vorba de formula si de rezistenta.

hair.jpg

Am rezistat eu cat am rezistat, dar cand l-am prins la reducere, mi-am comandat samponul uscat de la Batiste. Isi merita faima cu varf si indesat, chiar este un must pentru fetele cu parul gras.

La capitolul ingrijire, uleiul de la Avon si balsamul din gama pure care dry oil de la Dove imi sunt cei mai buni prieteni. Ei ma ajuta sa imi pastrez parul sanatos si stralucitor, chiar daca in ultima vreme l-am mai agresat.

 

random.jpg

Nu stiu daca isi mai aminteste cineva, dar cand l-am facut pe cel pentru 2014, am inclus la categoria random ice tea-ul de la Nestea. Acum m-am dat pe San Benedetto, pentru ca il gasesc la fel de usor si este si mult mai bun, mai aromat. M-am bucurat cand l-am vazut in Auchan, caci era unul dintre lucrurile care ma faceau sa imi fie dor de Italia.

Am mancat la donuts din Mega… de nu iti pot spune. De fiecare data cand as manca ceva dulce, intru aici si imi iau o gogoasa- preferata mea este cea cu zmeura. Am mancat si in Cluj, la Donuterie, si acum ca s-a deschis si in Bucuresti planuiesc sa ajung cat mai repede acolo.

Parfumul preferat a fost, fara dar si poate, Acqua di Gioia, un parfum fresh si tineresc. Nu o sa o lungesc prea mult cu acest subiect, pentru ca gusturile in materie de parfumuri difera de la o persoana la alta.

books.jpg

adevarul-02-la-rascruce-de-vanturi.jpg

batranul-si-marea_1_fullsize.jpg

Din pacate, nu am avut prea mult timp de citit anul acesta. Ce am citit, am citit pentru scoala. La rascruce de vanturi si Batranul si marea au fost doua lecturi foarte placute, care m-au uns pe suflet. Nu ma asteptam ca romanul lui Emily Bronte sa fie asa, imi inchipuiam ca este o poveste clasica de dragoste, dar ce sa vezi… nu e. Pe Hemingway il stiam cat de cat, are un stil ceva mai sec, dar reuseste sa transmita foarte bine emotia si te pune pe ganduri.

600x600bb-85.jpg

Nu pot, nu pot sa fac articolul asta fara Suits. Imi place atat de tare serialul asta, are de toate. M-am uitat la el cu sufletul la gura si acum abia astept urmatorul episod, imi e dor de Harvey si de Donna :)).

main-qimg-d307ebb32343f1f18fc5dc713aa9f967.png

Nu stiu daca mai are rost sa spun ceva despre Friends, este un clasic- pe care eu il revad a treia oara. M-am uitat prima data in vara lui 2015, dar a urcat in topul preferintelor mele rapid. Nu pot sa ma uit fara sa nu zambesc… sau sa rad in hohote.

music.jpg

25_back.JPG

Albumul preferat a fost 25. Adele este inegalabila, asta e clar, si toate melodiie mi-au placut foarte, foarte mult.

maxresdefault.jpg

Nu sunt mare fana Demi Lovato, dar Stone Cold, varianta live in studio, ma face sa simt chestii pe care nu le-am simtit pana acum :)). Mi se pare foarte puternica- si melodia, si vocea.

nhio.jpg

Am descoperit-o pe Halsey si indragesc niste cantece de la ea- variante live sau acustice, pentru ca nu am o pasiune pentru chestiile foarte manevrate pe calculator. Aici am pus o poza cu Hold me down, de la Vevo lift live. Imi mai plac Colors,  New Americana, Ghost…

lds.jpg

De James Arthur imi place de mult, iar Say you won’t let go mi se pare absolut superba. Descrie o poveste asa de frumoasa, iar vocea lui este cu adevarat speciala.

oh.jpg

Troye Sivan is a babe. Si de la el imi plac multe melodii (din nou, le prefer live sau acustice)- Bite, Youth, Wild..

ba2016.jpgmk_logo..jpg

 

Trebuie sa trag linie si sa spun ca anul acesta brandul care mi-a facut cea mai mare placere sa il folosesc, de la care am descoperit cele mai multe produse bune este Melkior. Ei au o politica foarte prietenoasa, au mereu reduceri foarte avantajoase- despre care va spun mai mereu pe pagina de facebook. Eu te indemn, in cazul in care inca nu ai testat nimic de la ei, sa dai o fuga intr-unul din magazine sau sa iti comanzi ceva de pe site, mai ales pentru ca transportul este gratuit.

C’est tout, mon ami! Un articol lung, cam cat de lung a fost si anul asta. Pe final, iti urez un an nou cu tot ce iti doresti, cu sanatate si bucurii, cu toti oamenii dragi in jurul tau!

–xo, Ramona

Tag-uri:, , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 gânduri despre „Favoritele anului 2016

  1. Rebeca 18 ianuarie 2017 la 23:45 Reply

    Mi-a placut articolul tau. Am si eu cateva produse, eyeshadow stick de la Kiko care e super fain, fardurile Melkior sunt preferatele mele si am incercat anul acesta Colorstay-ul de la Revlon, dar personal nu mi-a prea placut (cred ca nu m-am impacat bine cu nuanta si poate nu e chair asa potrivit pentru tipul tenului meu). Mi-ai starnit curiozitatea cu privire la unele produse. Vreau sa incerc Batiste dry shampoo, pudra MUFE si Essence make me brow. Am ascultat des Demi Lovato. Chiar e inspirationala si puternica fata asta. Am scris si eu o postare cu favoritele anului trecut dar nu m-am gandit sa includ si Brandul anului. Mi se pare fain ca ai ales Melkior, chiar e super-ok in raportul calitate-pret si nu doar pentru ca am lucrat la ei, dar chiar au unele produse care sunt geniale! A fost o placere sa parcurg acest articol. Succes in continuare!

    • Ramona 19 ianuarie 2017 la 20:57 Reply

      Iti multumesc mult! Imi pare rau ca nu te-ai inteles cu Colorstay-ul si chiar te incurajez sa incerci produsele pe care le-ai amintit, mie mi-au schimbat viata, mai mult sau mai putin. Pentru mine, Melkior a fost revelatia anului, nu ma asteptam sa ma indragostesc atat de tare de acest brand.
      Iti multumesc mult pentru comentariu, mi-ai facut ziua mai frumoasa! Te pup!

Lasă un comentariu