Am promis o reteta simpla de cookies, asa ca acum o saptamana am prestat fursecuri. Nu orice fel de fursecuri, noi (eu si mini ajutorul meu de bucatar) le-am facut magice. In continuare, iti prezint reteta orginiala si poze din timpul procesului, dar si cateva mici schimbari facute de mine. Sper sa iti placa!
INGREDIENTE:
450 gr. faina
250 gr. margarina pentru prajituri sau unt
300 gr zahar
2 oua
200 gr. cubulete de ciocolata
1 praf de copt
1 praf de sare
Optional: 1 lingura de cacao
***
Principala schimbare facuta de mine a fost sa adaug, in loc de clasicele chocolate chips, diverse ornamente fun pentru prajituri, adica cele tinute de domnisoara stirba din imagine.
MOD DE PREPARARE
Se amesteca zaharul cu untul (la temperatura camerei) taiat cubulete, apoi se adauga ouale.
In prealabil, am amesteca faina cu praful de copt. Pentru a colora putin fursecurile, am eliminat o lingura de faina din compozitie si am adaugat una de cacao.
Amestecul amintit mai sus (faina, praful de copt si lingura de cacao) le-am incorporat, treptat, in compozitie. La final, am adaugat ingredientele magice: inimioarele si bombonelele de zahar (sau ‘alea care se pun pe coliva’, dupa cum le-a descris, cu mare afectiune,bunica-mea), plus treburile celelalte care aduc a M&M’s, amestecandu-le cu o lingura de lemn.
Din aluatul obtinut se formeaza niste bilute, exact ca si cum ai face niste perisoare. Este foarte important sa ai la indemana un bol cu apa pentru a avea mainile umede in permanenta, caci compozitia este foarte lipicioasa. Bilutele se asaza pe o tava- acoperita cu harie de copt, la o distanta considerabila una fata de cealalta, deoarece, in timpul petrecut in cuptor, fursecurile cresc destul de mult si exista riscul de a se lipi intre ele (si nu vrei sa faci un cookie cat tava, nu?)
Tava am asezat-o in cuptorul preincalzit, cam la jumatate. Focul l-am lasat mic si am asteptat circa 20 de minute. Acum depinde, evident, de fiecare cuptor in parte: la mine in timpul asta sunt gata, de obicei. Le poti verifica usor: atunci cand marginile se rumenesc, poti incerca sa ridici una din ele si sa vezi cum arata pe fund- daca acesta este usor mai inchis la culoare decat restul, inseamna ca sunt gata (e mai usor sa iti dai seama daca nu adaugi cacao- contrastul este mai mare). Nu le lasa foarte mult, deoarece se vor intalni prea tare.
Se recomanda sa fie asezate pe un gratar (eu le-am pus pe grill-urile de la cuptorul cu microunde) pentru a se raci.
Cerne putin zahar pudra peste si fursecurile sunt gata.
Pofta buna!
***
Aceasta este reteta pe care eu o urmez atunci cand fac cookies. Sper sa iti placa! Daca iti place genul acesta de articole, nu ezita sa imi spui- am o reteta de crumble de mere… yum!
–xo, RaM(artha Stewart)ona
Tag-uri:Cook with me, Reteta
Wow ce bine arata ❤ trimiți și prin posta???? Vreau și eu :*
Ma bucur ca iti plac 🙂
Yummy! Vrem si nooooi! :* Ce ajutor de bucatar dragut! 🙂
Sa mai postezi retete, cred ca in weekend fac si eu cookies magiques. Hi hi 😀
Pupici, Ramonel! :*
Daca faci, sa imi trimiti poze neaparat!!
Te puuuup, Lori!
Mmmmmm iubesc dulciurileeee, trebuie sa incerc si eu reteta ❤
Sper sa iti placa 🙂
Arata foarte bine, felicitari fetelor 🙂
Multumim, multumim! ❤